Infraszauna hatása

5+1 ok, amiért az infraszaunát be kell építenie mindennapjaiba


Ó, a mennyei szauna… azon kevés helyek egyike, melyek segítenek igazán ellazulni, megfiatalodni, ahol szabadon áldozhatunk az önkényeztetés oltárán… de vajon egészségünkre milyen hatást gyakorol?

Elöljáróban eláruljuk, hogy az infraszauna a legegészségesebb alternatíva a szaunázásra. Az alábbiakban bemutatjuk, miért is igaz többszörösen ez az állítás.

Napozás helyett infraszauna

Mitől más az infraszauna?

Következzen most 5+1 érv, mely után valószínűleg Ön is rohanni fog bemutatótermünkbe, hogy minél előbb lecsaphasson egy csodás infraszaunára…

1. Szabadulás a méreganyagoktól? Lehetséges?

Az infraszauna által kiváltott verejtékezés akár háromszorosa is lehet a hagyományos szaunáénak, jelentős méregtelenítő hatását pedig az eredményezi, hogy a kiizzadt verejtékben 3–7-szer több nem vízjellegű összetevőt, toxint találunk. A kötőszövetek fellazítására való képességével együttvéve pedig a narancsbőr elleni harcban, az ödémák felszámolásában is jó szolgálatot tesz.

Infraszauna működése

2. Az infraszauna csökkenti a magas vérnyomást és jót tesz a keringésnek, (anélkül, hogy túlságosan megterhelné azt!)

Fél óra eltöltése az infraszaunában – a keringésünk szempontjából – felér egy „passzív” kardioedzéssel.

Az infrasugárzás által létrejött „mélyhő” ugyanis intenzívebb munkára fogja a szívet, ezáltal a vérkeringés mértéke akár kétszeresére is növekedhet – nem csak a szaunában tartózkodás közben, hanem még órákkal azután is! A keringés fokozódása egyébként csökkenti a vérnyomást, a pulzust, és még a gyulladásos folyamatokat is enyhíteti.

Az infraszauna azok számára is hatékony alternatívát jelent, akik tolószékbe kényszerülnek, vagy egyéb betegség miatt nem végezhetnek intenzív testedzést, mégis szeretnének tenni valamit egészségük érdekében.

Infraszauna és finn szauna közti különbség

3. Úgy érzi, nátha vagy influenza kerülgeti?

Ahelyett, hogy egyből a gyógyszertárba rohanna, próbálja ki az infraszaunát!  Az infravörös sugárzás által előidézett mesterséges testhő emelkedés – ahogy azt az előző pontban már említettük–, felpörgeti a keringést, valamint a fehérvérsejtek termelődését – az intenzív izzadással jótékony hatásával karöltve állítják hadba az immunrendszert, hogy az szembeszálljon az idegen kórokozókkal.

4. Egészségesebb, puhább és simább bőrre vágyik?

Az infraszauna használat „nyertesei” közül a bőrüket szépíteni vágyók sem maradnak ki: a bőr általános tónusa, állapota akár már egyetlen 20-30 perces alkalom után megújul, az eltömődött pórusok tisztulni kezdenek, a narancsbőr és a cellulit pedig bomlásnak indul. Mindez a nagy mennyiségű izzadságnak köszönhető, mely gyakorlatilag „kimossa” a méreg –és salakanyagokat a szervezetből. Ami a ráncokat és a hegeket illeti, az infraszauna bizony őket sem kíméli!

Infraszaunázással a narancsbőr ellen

5. Az infraszauna kiválóan rásegít a diétára (akár helyettesítheti is azt!)

A már korábban említett, infraszauna által keltett hő a test sokkal mélyebb rétegeibe is képes behatolni, ezzel az anyagcserét olyan mértékben megnöveli, hogy egy félórás szekció alatt akár 200-600 kalóriát is elfogyaszt testünk – a zsírbontás beindításáról nem is beszélve.

Méregtelenít és fogyaszt

A hidratációra ellenben mindig nagyon figyelni kell, mert bár kecsegtető érzés a vízvesztés általi súlycsökkenés, de hosszú távon komoly panaszokat, például ájulást, kiszáradást okozhat. Ezért minden alkalommal legyen nálunk ásványvíz, gyógytea, amikor infraszaunázni indulunk!

SPORTNEMEK

KALÓRIA

Evezés(maximális erőkifejtés)

600

Úszás (gyorsúszás)

300

Jogging

300

Teniszezés (gyors játék)

265

Favágás

265

Kerékpározás (15 km/óra)

225

Gyaloglás ( 5 km / óra)

150

Maratoni síkfutás

593

                            

5+1. Izom és ízületi fájdalmak esetén is hatásos

Kevésbé ismert tény, de izomgörcsök és ízületi merevségek oldására, ficamokra és különböző húzódásokra is kifejezetten hatásos gyógymód, hiszen javítja a sérült szervek vérellátását.

Az infraszaunázás ízleti fájdalmak ellen is hatásos

Figyelem! Melyek azok az esetek, amikor infraszaunázás előtt ajánlott a kezelőorvos véleményét kikérni?

- Akut, fertőző betegség esetén
- Terhesség, vagy annak gyanúja esetében
- Újonnan szerzett ízületi sérülésnek nem tesz jót a melegítés, az infraszaunázást mellőzni kell a sérülést követő 48 órában, illetve egészen addig, amíg a forróságérzet alább nem hagy
- Havi vérzés esetén az infraszauna átmenetileg fokozza a vérzést, ami viszont ártalmatlan tünet

 

Az infraszaunák között lévő lényeges különbségek megismeréséhez tekintse meg a "Szaunák és infrasugárzók összehasonlítását".